понедельник, 20 апреля 2015 г.

Великдень- світле свято!

Новини
10.04.2015
Надходять Великодні свята і кожен із нас чекає світлого і доброго від них, очищаючи свою душу, відкриваючи своє серце. Напередодні цього свята господині розписують писанки, фарбують крашанки, печуть паски. Звідки пішли такі традиції? Що вони символізують? Як впливають на наше життя? Відповіді на ці запитання шукали студенти 2 курсу спеціальності «Початкова освіта. Педагог-організатор» разом із завідувачем музею українознавства коледжу Шулікою Л.В. та викладачами Цимбал О.В., Ляшенко К.І. Бінарне заняття з методики трудового навчання з практикумом, педагогічних основ роботи з дитячиими та юнацькими колективами, проведене у музеї та Лабораторії початкової освіти налаштувало усіх на гарний настрій. Шуліка Л.В. розповіла про історію виникнення назви свята та його християнське і нехристиянське коріння, ознайомила з легендами про крашанку та писанку, різні вірування українців, повязані з ними. Студенти віртуально відвідали Музей писанки, що створений у м. Коломия.
Під керівництвом Ляшенко К.І. учасники підготували та презентували творчі проекти. Під час їх підготовки вони активно використали інформаційне середовище – інформацію про Великдень та його традиції представили у вигляді мультимедійних матеріалів, які захистили під час заняття. Створили студенти і вітальну газету.
Особливою частиною заходу став розпис великодніх яєць. Викладач Цимбал О.В. налаштувала учасників заходу на позитив презентаційними та музичними матеріалами, показала різні варіанти розпису та прикрашання яєць, ознайомила з сакральним змістом орнаменту писанки та духовними особливостями писанкового розпису.
Учасники заходу отримали моральне задоволення від своїх творчіх знахідок та потрібні знання для проведення подібних уроків у своїй професійній діяльності. Дівчата зазначили, що, прийшовши додому, продовжать спроби писанкового розпису до Великодня.
Тож вітаємо усіх зі святами, бажаємо миру, здоров'я, творчості, любові. Хай Бог береже вас! Христос воскрес!
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий